Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès potencia els polígons fent arribar l’oferta de sòl a l’Àrea Metropolitana

Facilitar que les empreses puguin trobar parcel·les que els puguin interessar és l’objectiu d’aquest conveni, donant més visibilitat a l’oferta que hi ha a la comarca.

En un moment en que s’apunta una revifada de l’economia, des del Consell Comarcal s’ha considerat important poder donar més visibilitat a l’oferta de Polígons d’Activitat Econòmica de l’Alt Penedès afegint-los al web que té l’Àrea Metropolitana de Barcelona destinada a aquest efecte.

El passat 30 de setembre se signava a la seu del Consell Comarcal aquest conveni de col·laboració que permet treballar coordinadament amb altres institucions, i facilitar que empreses de l’Àrea Metropolitana puguin instal·lar-se a l’Alt Penedès o a l’inrevés. Xavier Lluch és el president del Consell Comarcal.

El conveni el posava en valor també Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’Alt Penedès ha estat sempre un espai atractiu per a les empreses, per la seva situació i bones connexions de transport; i ara el fet que l’AP-7 hagi deixat de ser de pagament pot ser un valor afegit més.

En aquest sentit, Xavier Lluch ha refermat que l’aposta a la comarca passa per les empreses que puguin aportar valor afegit, i no per la logística.

A l’Alt Penedès hi ha força zones industrials, que s’han anat adaptant al llarg dels anys a les noves situacions, tant econòmiques com reguladores a nivell ambiental i de sostenibilitat en la producció. Una tasca en la que els ajuntaments també hi tenen la seva participació, tant a l’hora de regular-ho com d’oferir els serveis i millores que continuïn fent-los competitius.

Santa Margarida i els Monjos té un dels polígons més importants de la comarca, el de Casanova, en el que han anat fent millores en quan a serveis, accessibilitat i urbanització. L’alcaldessa, Imma Ferret, remarcava que es tracta d’una activitat econòmica important per el municipi, que a banda de generar llocs de treball aporta un bon ingrés a través de l’IAE.

Diferent és la situació al municipi de Les Cabanyes, on tenen el polígon de la Plana d’en Florit. L’alcalde, Agustí Vallverdú, comenta que es tracta d’un polígon amb naus petites, per la qual cosa no els aporta recaptació directe. Tenir el polígon obeeix més a la voluntat de poder oferir espai a petits industrials i autònoms que puguin generar llocs de treball per els veïns.

En el seu cas s’ha fet una feina important d’integració del polígon en el paisatge, per tal que no sigui gaire visible quan s’arriba a Les Cabanyes, i per separar-lo de la trama urbana.

Així mateix han estat fent actuacions de millora en l’accessibilitat, la senyalització i la mobilitat per fer-lo menys molest també per els veïns.

En ambdós casos modernitzar i adaptar els polígons a les demandes actuals a nivell mediambiental i de serveis és cabdal per fer-los atractius, i la mostra és que tenen pràcticament totes les seves parcel·les ocupades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: