Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El llibre del centenari del Celler Cooperatiu de la Granada rep una menció dels premis de l’OIV

El llibre del centenari del Celler Cooperatiu de la Granada rep una menció dels premis de l’OIV

El llibre recull aspectes històrics i sòcio-econòmics de l’evolució de la viticultura al Penedès, però també de molts cellers cooperatius de Catalunya.

El llibre ‘Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020). Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès’, del qual són autors Josep Maria Feliu i Raimon Soler-Becerro, dissenyat per Jordi Sadurní i publicat pel mateix Celler Cooperatiu de la Granada, ha rebut una menció especial en els premis que atorga l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

L’OIV és una organització intergovernamental creada el 1924 i que actualment integren 48 estats i diverses organitzacions no governamentals. És el màxim organisme de caràcter científic i tècnic en el camp de la vinya, el vi i tota mena de productes vínics o procedents de la vinya. Els Premis de l’OIV són unes distincions reconegudes pel seu reglament intern i que s’atorguen cada any per un jurat internacional compost per personalitats del món vitivinícola, que representen els països membres de l’OIV.

El jurat d’enguany ha atorgat 16 premis i 10 mencions especials sobre una seixantena de publicacions de gairebé 40 països. L’obra sobre la història del Celler Cooperatiu de la Granada ha rebut una menció especial en la categoria de monografies i estudis especialitzats.

En el llibre es recullen els aspectes històrics, sòcio-econòmics i polítics que reflecteixen també l’evolució de la història de la vitivinicultura al Penedès i també les vicissituds de molts dels cellers cooperatius del nostre país. L’acurada edició del llibre també va anar a càrrec de Jordi Sadurní, on els gràfics i les fotografies hi juguen un paper rellevant.

Els guardons atorgats per l’OIV s’entregaran en un acte que se celebrarà el proper 17 de desembre a la Cité du Vin de Bordeus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: