Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arrenca un nou curs escolar, marcat pels protocols contra la covid19

Les mesures són similars a les del curs passat, però permeten alguna interactuació més entre els alumnes. Una de les novetats és l’ampliació del institut Vilafranca 2, que ha perdut l’espai de pati.

Ja ha començat el curs escolar 2021-22 amb la majoria de mesures contra la covid que ja estaven vigents el curs passat, com ara els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys. El nou curs serà totalment presencial i també incorpora algunes novetats, com la de permetre la interacció entre diversos grups amb mascareta, i també que els nens d’un mateix grup no l’hauran de dur al pati.

Les entrades al centre, com explica la seva directora Mònica Calaf, es fan de manera esglaonada pels diferents accessos que té l’escola. Els accessos es fan de la mateixa manera que l’any passat, tot i que hi ha algun canvi. Per exemple, el curs passat P3 i P4 entraven pel C/de la Font. Ara només ho fa P3 perquè s’hi acumulin menys famílies. I P4 accedeix a l’escola pel C/del Carme, per la mateixa porta que hi accedeix més tard P5.

Dins de les aules encara no es poden fer algunes activitats que impliquin la barreja de diversos cursos i grups.

Tot i així, respecte el curs passat també hi ha una sèrie de millores, que permetran dur a terme algunes activitats de manera menys restrictiva.

Just davant de l’Estallela, hi trobem el col·legi Vedruna Sant Elies. A aquesta escola concertada l’entrada també s’ha fet de manera esglaonada. A les 8 del matí era el torn dels alumnes de secundària, a les 9 han entrat els de primària i a la tarda arrenquen les classes els infants d’educació infantil.

El seu director Sergi Condis explica que encaren el curs amb il·lusió i que s’aniran adaptant a la normativa a mesura que avanci el curs.

Des de Sant Elies reivindiquen una atenció personalitzada basada en l’educació en valors. Entenen que l’escola no és una caixa hermètica i que, per tant, en la mesura que puguin procuraran fer totes les sortides i excursions previstes.

També han arrencat les classes, per segon any consecutiu, a l’institut Vilafranca II, aquest curs ja des del primer dia en el seu propi espai.

La novetat principal en aquest centre, més enllà de l’aplicació de les normatives Covid, és el fet que creix en nombre d’alumnes i en espai. Els alumnes que van estrenar el centre l’any passat ara fan segon d’ESO i acullen dos nous grups de primer. Aquest estiu s’hi han estat instal·lant uns nous mòduls per encabir aquests nous alumnes, i l’ampliació s’ha fet ja pensant en el següent curs per tal que ja hi càpiguen els que facin 3r d’ESO el curs 2022-2023.

Aquest fet ha comportat però que enguany l’institut hagi perdut l’espai de pati de que disposava, i que els alumnes hagin d’utilitzar com a pati el parc que hi ha al costat del centre. Mon Valle

A secundària una de les principals novetats respecte el curs passat és que els alumnes de més de 12 anys ja poden estar vacunats. Això a priori permet als centres poder treballar amb més tranquil·litat a l’espera que el nombre de vacunats vagi creixent. Valle explica que encara està en marxa aquesta fase de vacunació, i que es troben amb alumnes amb la pauta completa, altres que la tenen començada i algunes famílies que ja els han notificat que no vacunaran els seus fills.

Una situació que complicarà una mica la gestió de les aules en cas de positiu per Covid, ja que alguns alumnes seguiren les classes de manera presencial i altres hauran de fer-ho telemàticament des de casa seguint els mateixos horaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: