Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Per FM s’amplia l’horari dels punts liles i es posa un bus llançadora fins a la zona esportiva

L’horari que s’ha definit pels punts liles enguany serà de 20h a 2h, una hora més que l’any passat. El bus llançadora sortirà de la Font dels Alls i arribarà a la zona esportiva.

El servei d’igualtat ha presentat en roda de premsa els dispositius que es duran a terme per tenir una Festa Major lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques. Segons ha explicat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, s’ha intentat buscar la màxima cobertura i s’instal·laran dos punts liles fixes així com diverses parelles itinerants.

En ambdós punts fixes hi haurà un espai habilitat per atendre qualsevol víctima de manera confidencial i el personal estarà totalment format en igualtat, violències de gènere i lgtbifòbia. L’horari que s’ha definit enguany serà de 8 del vespre a 2 de la matinada, una hora més que l’any passat. A les barres de la Festa Major també hi haurà agents liles degudament formats per iniciar el protocol en el cas de que es produeixi algun tipus d’agressió. Els agents liles aniran identificats amb samarretes amb el lema ‘només sí és sí’. A les barres es podran trobar cartells informatius sobre el protocol a seguir en cas d’agressions i amb un codi QR per descarregar l’app que fa uns dies es va presentar juntament amb la Policia Local i que ha de servir per a denunciar agressions o robatoris. A banda de l’app es posa a disposició de les víctimes el telèfon 689127757. La regidora explicava que aquest any és novetat també un bus llançadora que unirà el centre de Vilafranca amb la zona esportiva durant les hores que durin els concerts.

El bus sortirà de la Font dels Alls i arribarà a la zona esportiva. Aquestes seran les dues parades d’anada. I de tornada, també pararà a Eugeni d’Ors amb Avinguda Catalunya i a la Rambla de Sant Francesc. El servei estarà disponible de 20:20h a 1:20h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: