Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria de cribratges d’infants i monitors d’esplais fets a les farmàcies donen negatiu

A la Farmàcia Amadó estan tenint molta demanda i ara també es faran tests d’antígens per a persones que vulguin obtenir el certificat de salut conforme són negatius en Covid-19

Fa un parell de setmanes que va començar el cribratge amb test d’antígens a algunes farmàcies vilafranquines destinat a nens i nenes i a monitors de casals d’estiu i colònies. A la Farmàcia Amadó estan en ple rendiment i amb molta demanda de proves. El farmacèutic Oriol Amadó explica com funciona el cribratge.

Aquest dimarts els infants i monitores i monitors del MIV feien cua a la Farmàcia Amadó per participar en el cribratge. La monitora Berta Martínez explicava que ja portaven uns dies de testos i aquest era l’últim dia ja que a l’endemà havien de marxar de colònies. La Sònia Homs també és monitora del MIV però al juliol va estar treballant en unes colònies fora de la comarca i va notar l’estrès i els nervis pels contagis de la cinquena onada. Per les mares i pares és una tranquil·litat poder fer aquest cribratge a l’hora de marxar de colònies. Ho explica la Judit Romeu, mare d’un nen usuari del MIV.

A la Farmàcia Amadó, segons explica l’Oriol Amadó, la majoria de resultats han estat negatius. Ara, afegia, també es faran testos d’antígens per a persones que vulguin obtenir el certificat de salut conforme són negatius en Covid-19. Un cop fet el test a la farmàcia, els usuaris s’esperen uns minuts per obtenir els resultats. En cas de que surtin positius ho hauran de notificar a l’administració perquè es faci el seguiment de contactes corresponent. En el cas de que els testos d’antígens surtin negatius vol dir que no es té el virus o que si s’està contagiat la càrrega viral és baixa i, per tant, en aquell moment no s’és infectiu. La qual cosa no vol dir que no hi hagi risc. I és que si s’està en un període d’incubació pot ser que es desenvolupi la malaltia al cap d’uns dies d’haver practicat la prova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: