Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Guàrdia Civil investiga les causes de la mort dels dos bussejadors a Calafell

La Guàrdia Civil investiga les causes de la mort dels dos bussejadors a Calafell

La primera víctima que es va trobar va ser el vilafranquí Francesc Vizcaino, de 50 anys, bomber voluntari del parc de Vilafranca i portador del Drac.

La policia judicial de Guardia Civil de Tarragona s’ha fet càrrec de la investigació i ha pres declaració a les altres sis persones que, junt amb les dues víctimes, participaven aquest diumenge a l’activitat de ‘bateig’ de submarinisme amb el club Escafandra Calafell. Se sap que estaven a uns 200 metres de la costa i que hi va haver un problema amb Paco Vizcaino. L’embarcació del club el va rescatar de l’aigua i el va portar al moll on els serveis mèdics no van poder salvar-li la via. En mig de la commoció algú es va adonar que faltava un altre bussejador i es va iniciar un operatiu de rescat en el que hi van participar Salvament Marítim, la policia local, alguns vaixells del port de Calafell i l’Escafandra. Finalment s’hi va incorporar la policia marítima dels Mossos d’Esquadra que van trobar el cos a tres metres de profunditat de l’empresari vendrellenc de 56 anys Josep Maria Rovira. La investigació haurà de determinar si la proporció i la formació dels instructors era la correcta per una activitat com aquesta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: