Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es prorroga el confinament nocturn una setmana més a quatre municipis de la comarca

Les mesures afecten Gelida, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca, com a mínim, fins el dia 27 d’agost.

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció de l’11 d’agost davant la Covid-19 a Catalunya. Les mesures afecten a quatre municipis de l’Alt Penedès, que són Gelida, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca. La nova resolució modifica els criteris de restricció a la mobilitat nocturna. El text estableix que l’afectació que fixa si un poble o ciutat està dins de la llista de municipis afectats sigui d’una incidència acumulada en els darrers set dies superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, en poblacions de més de 5.000 habitants, en compte dels 250 actuals. El Procicat ha decidit endurir el llindar d’aplicació tot i la millora de les dades epidemiològiques, i insisteix en la importància de seguir amb les mesures de contenció per evitar la propagació del virus. En total es proposa una llista de 148 municipis- 125 municipis amb incidència acumulada a 7 dies superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants i 23 municipis que es troben totalment o quasi totalment envoltats pels municipis afectats. El confinament nocturn segueix sent d’1 de la matinada a 6 del matí i els bars i restaurants han de tancar a 2/4 d’1. El gerent dels restaurants Casino i Platets, Joan Carles Segura, explica com els està afectant la mesura.

El toc de queda afecta directament l’oci nocturn i, sobretot, són els joves els que es veuen més perjudicats. És el cas de l’Arnau. Però hi ha a qui no l’afecta tant pel fet de sortir a les nits amb els amics com per anar a treballar. Escoltem el Joan Cols.

Les mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tindran una vigència de set dies. El Govern traslladarà la sol·licitud avui al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i entraran en vigor aquest divendres 20 d’agost.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: