Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estació de La Granada disposarà d’un pas soterrat un cop finalitzin les obres de millora

ADIF està fent treballs en aquesta estació aprofitant les obres que es fan en tota la línia R4 per el pas del corredor mediterrani.

Aquests dies s’estan fent els treballs previs a l’inici de la reforma de l’estació de La Granada que ADIF durà a terme tot aprofitant que es fan les del corredor Mediterrani.

La primera fase s’allargarà fins el mes de març, i en aquests moments la circulació de trens està limitada a la via 1, on s’aturen tant els trens en direcció Barcelona com en direcció Sant Vicenç. A més, en l’espai que ocupen les vies 4 i 6 s’està treballant per poder fer un bypass ferroviari que s’utilitzarà en la segona fase.

L’alcalde de La Granada, Joan Cols, destaca que feia molts anys que reclamaven aquestes millores, i considera que malgrat els inconvenients temporals per els usuaris de Rodalies, són positives per el municipi.

La segona fase començarà el mes de març i la previsió és que s’allargui fins el juny, i comportarà la interrupció del servei de rodalies a l’estació de La Granada a causa dels treballs que es faran per la creació d’un pas soterrat amb ascensor i la construcció d’una nova andana a la via 2. S’actuarà també sobre l’andana de la via 1, les vies i es substituirà la senyalització i la maquinària de via.

En aquesta fase hi haurà servei de bus entre Vilafranca i la Granada, ja que els trens passaran per el bypass que es construirà, però no pararan a l’estació. Joan Cols apunta que esperen recuperar la normalitat de cara l’estiu.

Degut als treballs que es fan per desenvolupar el corredor mediterrani, i a causa de la incompatibilitat de sistemes informàtics de senyalització dels passos a nivell es suprimiran de manera definitiva el de La Garrofa i també el següent ubicat ja a Subirats. Des de l’Ajuntament de La Granada expliquen que ja està projectat i aprovat que el primer es substituirà per un pas inferior i el de Subirats per un pas elevat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: