Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, Els Monjos i Sant Sadurní quedarien afectats pel toc de queda nocturn

El TSJC haurà de validar el confinament nocturn que demana el govern a partir d’aquest cap de setmana.

158 municipis quedarien afectats pel toc de queda a Catalunya quan la mesura entri en vigor, com ha explicat aquest dimecres el president del Govern de la Generalitat Pere Aragonès en una compareixença sense preguntes des del pati dels Tarongers.

Com explica el president, la restricció de la mobilitat seria d’1 a 6 de la matinada en municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. El toc de queda nocturn afectaria en aquests moments uns 6 milions, el 78% de la població de Catalunya.

En el cas de l’Alt Penedès, els municipis afectats serien Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos i Sant Sadurní d’Anoia.

En el transcurs de la Festa de l’Esport, que se celebrava aquest dimecres a Vilafranca, l’alcalde Pere Regull valorava el toc de queda nocturn com a una mesura necessària per la situació sanitària en la que ens trobem. Tot i així, demanava al govern agilitat per recuperar la normalitat de seguida que el context ho permeti.

El TSJC haurà de validar el confinament nocturn que demana el govern a partir d’aquest cap de setmana.

D’altra banda, la darrera resolució del Departament de Salut de la Generalitat, publicada aquest dijous al DOGC, prorroga i estableix noves limitacions i restriccions per contenir el brot de l’epidèmia registrat en els darrers dies. Es limita a 10 persones les reunions, tant en trobades familiars com de caràcter social, amb excepció que es tracti de convivents.

També es fixa l’horari màxim de tancament de totes les activitats a les 00:30 hores, amb excepció d’aquelles essencials.
Se suprimeix la possibilitat de consum d’aliments i begudes en grup en espais públics habilitats com àrees de lleure, de descans, pícnics i similars. També es recomana a l’Administració competent la limitació de l’accés a espais públics on es puguin produir concentracions de persones, entre les 0.30 hores i les 6 hores.
Totes aquestes mesures es prolongaran, com a mínim, fins al 23 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: