Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Grups ecologistes alerten d’una amenaça de contaminació a Santa Margarida i els Monjos

L‘empresa Cementos Porland Valderrivas que produeix ciment a la seva planta de Santa Margarida i els Monjos, ha sol·licitat a la Generalitat substituir el coc de petroli per carbó.

´´´Des de la Plataforma Cívica per la Salut i el Medi Ambient consideren que representarà un increment important d’emissions contaminants a l’atmosfera pel transport del producte i per la tipologia del mateix. Segons han denunciat en roda de premsa la substitució del coc de petroli per carbó representarà un increment de la quantitat de producte degut a que per obtenir les mateixes calories calen més tones de combustible i, conseqüentment, un augment del transport. Aquesta substitució també provocarà un increment de les emissions a l’atmosfera. Mercè Mestres de la Plataforma assenyala que el canvi és substancial i que la Generalitat els hauria d’haver avisat com a entitat personada.

La Plataforma, Bosc Verd, i el Moviment contra la Incineració de Residus a la Cimentera dels Monjos, amb el suport de SOS Penedès, han presentat un recurs de reposició al Departament d’Acció Climàtica, i fan una crida a tots els veïns, les administracions, els partits i les associacions del Penedès per tal d’iniciar accions per deturar aquest canvi i exigir a aquesta empresa el consum d’energies menys contaminants com el gas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: