Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Moviment contra la incineració de residus a Uniland reclama, de nou, que la cimentera dels Monjos abandoni la incineració

Representants de l’associació de Santa Margarida i els Monjos han explicat la seva participació, a finals de novembre, a la segona trobada internacional contra la incineració i pel residu zero que es va fer a Montcada i Reixac.

Pels membres de l’associació penedesenca, és important trobar-se amb gent d’arreu que tenen problemàtiques semblats. I més tenint present que les conclusions es feien arribar a la cimera contra el canvi climàtic de Paris.
Mercè Mestres, comentava que una de les qüestions abordades és que el ciment produït en aquestes cimenteres que actuen també d’incineradores és tòxic, com la mateixa activitat que duen a terme. La seva proposta per canviar-ho és apostar per una economia més verda.
Sobre la situació al Penedès, des del Moviment contra la incineració remarquen de que moment Uniland continua incinerant i que els nivells d’emissió, que la mateixa empresa reconeix en els seus informes, estan creixent.
Mercè Mestres diu que són uns nivells alts amb elements que promouen l’efecte hivernacle, que ataquen directament la salut i l’economia de la comarca.
Amb accions de denúncia com aquesta, des del moviment contra la incineració de residus a Uniland volen conscienciar la població i al mateix temps, demanar a les administracions que actuïn.
En aquest sentit Mestres recordava també que l’any 2014 el Consell Comarcal va aprovar una moció contra la incineració tant als Monjos com a Cales de Pachs.
La demanda és que la cimentera es dediqui a fer ciment de qualitat, i deixi de funcionar com a una incineradora, buscant alternatives a la gestió de residus i de producció d’energia que siguin sostenibles. Anant de fet cap a estratègies de residu zero.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: