Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El protocol d’accés a les residències de gent gran s’ha endurit aquesta setmana

El departament de Salut ha endurit aquesta setmana les restriccions dins de les residències i ha modificat també els protocols de visites arran d’un augment de contagis a aquests centres de gent gran.

Aquesta setmana, les residències de gent gran han modificat la normativa d’accés als centres per evitar que el virus entri amb força a aquests espais. Els familiars que decideixen visitar els usuaris d’una residència han de fer-se prèviament una prova d’antígens abans d’accedir a les instal·lacions tot i tenir la pauta de vacunació completa. Pel que fa a les visites, com a màxim podran ser-ne dues alhora, fins ara el protocol permetia tres visites simultànies.

La directora de la llar d’avis Josefina Mata, Ana Maria Martínez, explica que s’han anat adaptant als protocols a mesura que aquests anaven canviant. A aquest centre, com a les altres residències d’arreu del país, els tests d’antígens als visitants els fa un professional sanitari i cal esperar 15 minuts per conèixer-ne el resultat. A la llar Josefina Mata, fan accedir els familiars pel pati i un cop es confirma el resultat negatiu, poden veure als residents i passar una estona plegats.
Des del centre expliquen han rebut bé les noves mesures i creuen que són necessàries.
Confessen que la situació és més favorable que a l’inici de la pandèmia, amb residents i personal completament vacunats i cap positiu a la llar. Tot i així, es viu una sensació de calma tensa.

A la residència Inglada Via, tampoc hi ha cap positiu entre els usuaris. Tan sols hi ha una treballadora que ha estat contacte estret i tot i que el protocol no preveu que s’aïlli perquè està vacunada, des de la direcció del centre han preferit que es quedi a casa i no torni fins que no s’hagi fet 2 PCR negatives.
La directora de l’Inglada Via, Marga Padullés ens explica que les famílies entenen les noves mesures.
Ens comenta també que a algunes famílies es resisteixen a fer el test d’antígens per entrar.

Els nous protocols també afecten els professionals de les residències. Les PCR setmanals augmenten d’una a tres, excepte pels treballadors que s’han vacunat. Els professionals vacunats amb pauta completa i que faci més de catorze dies que han rebut l’última dosi, se’ls realitzarà un cribratge setmanal amb PCR.

Les mesures tenen una vigència de catorze dies prorrogables, en funció de com evolucioni la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: