Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es flexibilitzen les mesures a les residències i centres de gent gran

Les residències i els centres de dia de gent gran estan especialment alerta en aquesta sisena onada de coronavirus per la vulnerabilitat dels seus usuaris.

La nova variant ha neguitejat als centres, especialment durant les Festes de Nadal, en què residents i familiars volien compartir els àpats. Així ho explica la directora de la residència Inglada Via, Marga Padullés.

En aquests moments, la residència Inglada Via de Vilafranca és vermella, perquè tres dels seus professionals van donar positiu ahir. Ahir mateix es van anul·lar les visites i sortides i es va testar als residents i professionals. També se’ls testarà el quart i el desè dia. Fins ara, si al quart dia no hi havia més positius, els centres passaven de vermell a taronja.

El nou protocol elaborat pels departaments de Salut i el de Drets Socials permet que als centres on hi hagi brots actius de covid-19 i que ara es classifiquen com a color vermell, els residents sans i vacunats puguin tenir contacte amb les seves famílies un cop passades les 24 hores, sempre i quan no hi hagi cap més positiu. És a dir, per passar de ser centre vermell a taronja i reprendre les visites i sortides, ja no cal esperar 4 dies. Aquest canvi de les mesures es fa per atendre les necessitats emocionals tant dels usuaris com dels seus parents.
Padullés confessa que tot i el neguit que els genera la situació, les vacunes els donen tranquil·litat.

Al centre de dia de Vilafranca la pandèmia també els ha afectat de manera significativa. Tot i així, la seva directora Marta Morales explica que han vingut aquesta sisena onada de manera diferent a les anteriors.

Es tracta d’un centre de dia no integrat que atén a persones grans en situació de dependència, durant el dia. A banda del suport físic i emocional a les activitats de la vida diària, incentiva la socialització en aquest grup d’edat. Morales explica que s’han flexibilitzat força les mesures.

Des del centre de dia han treballat colze a colze amb l’equip de residències Vilafranca Nord, als que agraeixen el seu suport en la gestió de la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: