Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El préssec d’Ordal viu una bona temporada malgrat la sequera

Cada cap de setmana se celebra a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal el mercat del préssec d’Ordal.

Dissabte i diumenge de nou a dues, els productors ofereixen els seus préssecs a un perfil de consumidors molt fidel del Penedès, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i fins i tot zones més llunyanes com el Bages o el Berguedà.
La temporada està sent bona tot i la sequera, com explica el vicepresident de l’Associació del Préssec d’Ordal Josep Esteve.

L’Anna Marcé és una de les paradistes del mercat.

La clientela del mercat sol ser fidel però hi ha qui ha descobert el préssec d’Ordal recentment, com expliquen l’Albert, de Gelida, i la Cèlia, de Terrassa.

També hi ha altres productors de préssec d’Ordal que no són presents al mercat. És el cas de l’Agrobotiga Esteve, a Cantallops. Allà hi vénen préssec vermell i groc de vinya, a més de tomàquets, tomacons, melons i síndries. També tenen cireres i calçots, quan és temporada.
El Francesc Esteve ens parla de la seva clientela.

El préssec d’Ordal es troba entre els municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès, i és un dels productes de més qualitat de la zona.

Es tracta d’un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se’n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també hi és estès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: