Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès estudia la possibilitat de tenir policia mancomunada

Municipis com Avinyonet del Penedès, La Granada o Pontons han manifestat en el marc del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès el seu interès per una policia mancomunada.

En la darrera sessió del plenari del consell es va parlar sobre la possibilitat de crear una Policia Local mancomunada per als municipis de menys de 20.000 habitants. D’entrada, se sol·licitarà un informe jurídic per saber si la normativa permet als petits ajuntaments crear aquests cossos policials, tot i que els alcaldes i alcaldesses creuen majoritàriament que el que cal és incrementar el nombre d’efectius dels mossos d’esquadra a la comarca, perquè hi ha pocs agents per a un territori tan extens.
Cèsar Herraiz és alcalde d’Avinyonet del Penedès i president del Consell d’Alcaldes.

L’extensió de la comarca i la dificultat per arribar d’una punta a l’altra en poc temps és una de les preocupacions que tenen els alcaldes.

A banda de la qüestió de la policia mancomunada, la darrera sessió del plenari del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès va tractar també les afectacions de la 5a onada de la Covid-19, la informació sobre el suport d’assistència tècnica d’Arquitectura i Enginyeria als municipis i el nou suport del Consell Comarcal als ajuntaments per a la implantació de l’Administració electrònica i Transparència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: