Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ajuntaments destinen 500.000 € a les mesures de prevenció de la COVID en centres escolars

Son unes despeses extra que els ajuntaments van haver d’assumir per garantir que es poguessin obrir llars d’infants i escoles de la comarca davant la situació de COVID.

El dijous 26 de novembre es va celebrar telemàticament la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès. La sessió, presidida pel president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès i alcalde d’Avinyonet del Penedès, Cèsar Herràiz, tenia 3 punts a l’ordre del dia, la presentació de les eines que l’Associació Catalana de Municipis i Comarques ofereix als ajuntaments i consells comarcals, les dades de costos extra generats pel reforçament de la neteja i la desinfecció als centres escolars, i l’incivisme i l’ocupació irregular d’habitatges.

Joan Ortega, secretària general de l’ACM, va explicar la tasca duta a terme durant el confinament per ajudar els ajuntaments i consells comarcal a gestionar els nous problemes i serveis derivats de la pandèmia i va donar dades sobre la valoració que la ciutadania va fer sobre la gestió de l’emergència sanitària per part dels ens locals. En la mateixa línia, el següent punt de l’ordre del dia va ser la informació recollida pel Consell Comarcal sobre la despesa extraordinària que els ajuntaments de l’Alt Penedès van destinar a fer possible la tornada a les escoles de Primària i a les llars d’infants, durant el mes de setembre, passat tot complint els protocols de prevenció de la Covid.

En total, han estat ja més de 500.000 € que els ajuntaments han invertit a les escoles de la comarca en mesures de desinfecció i prevenció davant de la Covid-19. A aquesta xifra s’han d´afegir les despeses extraordinàries necessàries per fer possibles les activitats esportives en instal·lacions municipals.

Els alcaldes i alcaldesses creuen que es necessari que els pares i mares coneguin l´esforç econòmic que s’està fent des dels ajuntaments; una despesa que no estava prevista en els pressupostos municipals, i que, de moment, hauran de continuar assumint els ajuntaments si volen mantenir obertes les escoles, les llars d’infants i les instal·lacions esportives.

En el següent punt de l’ordre del dia, dedicat a l’incivisme vinculat a les ocupacions irregulars d’habitatges, els alcaldes i alcaldesses van consensuar un document que faran públic properament en roda de premsa i volen iniciar una campanya mediàtica per demanar mesures administratives i canvis normatius per poder fer front al problema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: