Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal i l’Ajuntament valoren positivament la primera edició del ‘VAAC’

Dos mesos d’activitats del ‘Vilafranca Aparador d’Art Contemporani’ que han permès el lloguer de 2 dels 9 establiments que participaven; i amb 134 persones participant en les visites guiades.

El VAAC va néixer amb la voluntat de dinamitzar locals comercials que havien quedat sense activitat al centre de Vilafranca i fer-ho mitjançant l’art contemporani, en una exposició de dos mesos que incloïa visites guiades gratuïtes pels locals de l’exposició. El projecte, organitzat pel Casal de Vilafranca, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, el patrocini de cellers Família Torres i Jean Leon, la participació de la Secció de Belles Arts del Casal i l’aliança amb l’equip organitzador de la mostra Manlleu Galeria d’Art, àmpliament instaurada a la comarca d’Osona amb set edicions realitzades.

En total la mostra l’han format nou locals en ple eix comercial de Vilafranca, en els que s’hi ha exposat 17 artistes i 7 vins de D.O. Penedès dels cellers Família Torres i Jean Leon.

Salvador Casals, Gerent del Casal, posava en valor el fet que de 9 locals participants, dos s’han llogat, i que han pogut comptabilitzar en les onze visites guiades l’assistència de 134 persones.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’ajuntament, Joan Manel Montfort, ha lloat el projecte perquè era una excel·lent mostra de col·laboració público-privada per dinamitzar els sectors econòmic, social, cultural, turístic i vitivinícola. Montfort també en destacava que és una iniciativa que ha donar resultats.

Per tots aquesta factors, tant l’Ajuntament com el Casal de Vilafranca volen preparar una següent edició en la que es vol treballar una finestra temporal més orientada a l’hivern i que inclogui nous artistes, tècniques variades i noves aliances per tirar endavant aquesta segona edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: