Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos es manifesta a Madrid per reclamar mesures pel sector de la vinya i el vi

El sindicat s’afegeix a la protesta organitzada per Unión de Uniones per reclamar mesures per al sector a les portes d’una nova verema.

Unió de Pagesos participa en la concentració convocada aquest dimecres al migdia davant la seu del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a Madrid, en defensa del sector de la vinya i el vi. D’aquesta manera, el sindicat s’afegeix a la protesta organitzada per Unión de Uniones per reclamar mesures per al sector a les portes d’una nova verema.

El sindicat reclama que s’articuli la verema en verd per a la campanya 2021 i la inclusió del míldiu en l’assegurança del raïm de vinificació a Catalunya. Unió de Pagesos apunta també que el sector necessita actuacions urgents, que cal aplicar ja «si no es vol que l’horitzó a mig i llarg termini ja no sigui abastable».

El sector vitivinícola pateix des de fa dos anys una situació de males collites, problemes sanitaris i baixos preus, que dificulten molt el futur dels viticultors. Una situació que, a Catalunya, s’ha vist agreujada a causa del míldiu i la pandèmia del Covid al 2020, que han deixat la pagesia «en una situació molt compromesa».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: