Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bon balanç del curs escolar tot i les dificultats que ha generat la pandèmia de Covid-19

Després d’un inici marcat per la incertesa, el balanç que es fa del curs 2020 – 2021 és en general positiu, malgrat les múltiples dificultats que s’han viscut.

Les escoles i instituts de Vilafranca estan vivint els darrers dies del curs escolar 2020 – 2021. Un curs que es va iniciar envoltat d’incertesa per la pandèmia de coronavirus i pel fet que l’alumnat havia estat mesos sense trepitjar les aules. Després de rebre instruccions canviants per part del Departament d’Educació al llarg de l’estiu, els centres educatius van haver d’elaborar un pla detallat per afrontar el curs escolar intentant evitar que el virus s’escampés. Entrades esglaonades, ventilació a les aules, rentat de mans constant i mascaretes s’han incorporat al dia a dia d’escoles i instituts.

L’alumnat també s’ha hagut de familiaritzar amb el protocol establert pel Departament de Salut, amb confinaments de grup cada cop que es detectava un cas positiu, el corresponent cribratge i l’obligació de quedar-se a casa per passar la quarantena.

Malgrat tot, ara, deu mesos després de l’inici del curs, el balanç és positiu, sobretot per la capacitat d’adaptació que s’ha demostrat.

A l’escola Estalella i Graells, com a moltes altres escoles, van preparar uns «kits de quarantena» perquè els grups que quedessin confinats no perdessin classe. En el cas d’aquest centre, a més, van establir com a espai per fer les proves PCR els Trinitaris.

El curs 2020 – 2021 començava a Vilafranca amb una novetat important: la incorporació d’un nou centre educatiu, l’Institut Vilafranca 2. En aquest cas, l’afectació de la pandèmia va ser especialment dura perquè va obligar l’equip del centre a treballar des del principi en la virtualitat. A més, l’estat d’alarma va paralitzar les obres per instal·lar els mòduls prefabricats on havien d’iniciar el curs. Van haver d’estar a les instal·lacions de l’escola Pau Boada fins al gener.

Amb una seixantena d’alumnes i cap confinament de grup durant el curs, l’Institut Vilafranca 2 va començar el seu camí vetllant pel benestar dels nois i noies.

També l’Ajuntament de Vilafranca ha hagut de reformular el seu suport als centres educatius arran de la Covid-19. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explica que han reforçat el seu paper en la neteja i desinfecció, en la cessió d’espais i en la mobilitat per accedir als centres.

En tots els casos, s’espera que el curs vinent comenci amb la màxima normalitat possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: