Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos proposa un gran acord entre les empreses compradores de vi i els viticultors

Unió de Pagesos considera que els cellers compradors de raïm i vi i els viticultors només podran superar l’actual crisi del sector provocada per la pandèmia amb un acord que estableixi relacions comercials a mitja i llarg termini, plurianuals, i amb condicions justes, estables i sostenibles en el temps.

L’integrant de l’executiva del sector de la vinya i el vi del sindicat, Josep Marrugat, exposa que el panorama d’enguany és especialment complicat.

Per part de l’Associació Vinícola Catalana, el Toni Cruces exposa que és un mal moment pel sector per parlar de preu just.
Cruces explica que en la cadena alimentaria es parla del concepte ‘preu de cost efectiu de producció de raïm’. De totes maneres, creu que haurien d’asseure’s a estudiar una modulació d’aquests preus.

Unió de Pagesos, en el mateix comunicat, expliquen que confien que en els propers mesos es concretin mesures de relaxació de les actuals restriccions per la covid-19, i que es pugui anar recuperant el consum de vi al canal Horeca, destinatari d’un gran volum de vi produït pels cellers a Catalunya.
El sindicat demana al Ministeri que aprovi de nou la verema en verd amb imports i pressupost suficient per cobrir les peticions.

Per part de la cooperativa Covides, aposten més per la destil·lació de crisi i no tant per la verema en verd. Tot i així, apunten que qualsevol mesura per eliminar l’excedent sempre és benvinguda. Així ho explica el seu president, Fèlix Galimany.

Covides i Unió de Pagesos reclamen un gran acord de país entre les empreses compradores i els viticultors, que es concretin en contractes plurianuals amb preus justos. Per part de l’Associació Vinícola Catalana esperen poder-se anar reunint amb els viticultors abans de la propera verema, amb l’objectiu d’arribar acords satisfactoris per tothom i per mirar de trobar l’estabilitat al sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: