Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Raimon Soler i Montserrat Julià han estat premiats en un congrés internacional

Un estudi sobre l’impacte del ferrocarril en la industria vinícola a Vilafranca dels dos historiadors penedesencs ha rebut una menció especial i premi.

L’han rebut al congrés “Miradas Férreas. Paisaje, patrimonio ferroviario e identidad europea”. El VIII Seminari Internacional organitzat per la Universitat Politècnica de Madrid va posar de manifest el valor patrimonial i paisatgístic del ferrocarril.
El treball presentat per Montserrat Julià i Raimon Soler, titulat “El ferrocarril i la formació i transformació d’un barri industrial vinícola: Vilafranca del Penedès 1865-2020” va ser motiu d’una menció especial i d’un premi per part del comitè científic. En aquesta ponència es van destacar aspectes que suposen una nova línia d’investigació que és la que relaciona el ferrocarril amb la vitivinicultura. En la investigació es posa en relleu l’impacte urbanístic del ferrocarril i el patrimoni fonamentalment industrial, però no exclusivament, que pot incloure’s en el paisatge ferroviari de la ciutat ,com la mateixa estació de tren o les restes dels hangars, a més d’altres testimonis com la presència dels grans cellers urbans al voltant de les vies del tren i del carrer Comerç. Es tracta d’un patrimoni cultural únic i excepcional, ja que singularment a la vila es troba construït prop de les vies del tren i permet resseguir la seva capitalitat vitivinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: