Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prova pilot de transport de cava per ferrocarril

Per tirar endavant l’assaig, s’han traslladat 11.100 litres de cava des del celler de Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia fins el municipi alemany d’Alsheim.

Es tracta d’un trajecte de 1.434 quilòmetres, els quals s’han fet tots per tren excepte un centenar. Al mateix temps, amb aquesta prova pionera s’ha desplegat un sistema de traçabilitat i control de la temperatura del producte, i s’ha estrenat un mètode per disposar de la documentació del transport de forma electrònica. Aquesta digitalització ha suposat un estalvi del 24% del cost administratiu.

La iniciativa, emmarcada en el projecte TRAILS, l’han impulsat els clústers In-Move by Railgrup -presidit per CIMALSA- i INNOVI, conjuntament amb el Comitè de Serveis Multimodals i la col·laboració internacional del Clúster DITECFER, a través de l’European Railway Cluster Initiative (E.R.C.I.).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: