Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 3.900 denúncies a Vilafranca per saltar-se les restriccions de la Covid 19 el darrer any

El 2020 ha estat marcat per la Covid i la Policia ha hagut d’aplicar i fer complir les diferents normatives. La menor mobilitat i presència als carrers ha comportat menys denúncies en altres casos.

És una de les dades que es desprèn del balanç d’actuacions dutes a terme per la Policia Local de Vilafranca al llarg del passat 2020, i en que les actuacions relacionades amb la pandèmia han estat rellevants. Segons la memòria presentada per el l’alcalde de Vilafranca i el regidor de Seguretat Ciutadana, acompanyats de l’Inspector en cap, la Policia Local va fer 4.300 intervencions relacionades amb tasques de suport, col·laboració i prevenció al voltant de la Covid 19 com ara el repartiment de bates o mascaretes; però també han aixecat un total de 3.897 actes des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma el març de l’any passat. Joan Manel Montfort, regidor de Seguretat Ciutadana

L’Inspector en cap, Albert Romero, comentava que fins el 14 de juny, amb el confinament total, s’havien presentat 1481 denúncies per desobediència d’aquesta normativa. Després però, i fins a final de 2020 s’han tramitat 1.329 denúncies per no respectar els confinaments, principalment el nocturn; 1.021 per no portar la mascareta o no dur-la correctament, i 23 per exemple contra establiments per incompliment de la normativa de mesures sanitàries Covid.

Romero apuntava també que en molts casos s’ha tracta de persones reincidents en el cas del confinament nocturn, i insistia que caldrà estar molt atents des de la Policia quan s’obri aquest confinament.

A banda de les dades relacionades amb la Covid, en altres apartats s’aprecia un descens de les activitats respecte el 2019. Així, han disminuït gairebé un 33% les actuacions en l’àrea de seguretat ciutadana; s’han recollit un 23% menys de denúncies; i les infraccions habituals en temes de trànsit, per exemple, han caigut prop d’un 39%. Per contra han augmentat les actuacions relacionades amb problemes de convivència ciutadana, sorolls i molèsties, més d’un 12%.

Finalment l’alcalde Pere Regull ha volgut posar en valor la tasca de proximitat i suport a la ciutadania que en un any complicat per a tothom com ha estat el passat 2020 ha continuat duent a terme la Policia Local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: