Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els casaments es reactiven després d’un any gairebé en blanc

Malgrat aquesta reactivació, per als restaurants no és del tot suficient ja que, ara per ara, l’horari de tancament és a les 00h i això farà que es facin menys casaments al vespre.

L’any 2020 ha estat un any molt complicat en tots els sentits, també per aquelles parelles que es volien casar. De fet, la majoria d’elles van haver de post-posar els seus casaments per a més endavant, fins i tot per a un any o dos després. Els restaurants que es dediquen als convits i grans banquets comencen a notar ara una reactivació d’aquest tipus de serveis. És el cas del restaurant la Masia del Parc Segarrulls que ha començat a tenir unes 40 peticions mensuals. Ho explicava el director de restauració, Borja Alonso. Des de Cal Blay també es dediquen a organitzar casaments i han notat que aquest 2021 l’agenda està més atapeïda del normal degut a les cerimònies que no es van poder celebrar l’any passat i també a causa del tancament d’empreses d’aquesta tipologia en els darrers mesos.
Malgrat aquesta reactivació, per als restaurants no és del tot suficient ja que, ara per ara, l’horari de tancament és a les 00h i això farà que es facin menys casaments al vespre. Ho explica Borja Alonso.

Pel que fa als matrimonis religiosos, l’església els ha vist incrementar el doble. Tal i com explica el mossèn de Santa Maria, Xavier Aymerich, han passat de 6 casaments al 2020 a 12 aquest any.
D’altra banda, les comunions no s’han vist afectades per la pandèmia ja que l’any passat en comptes de fer-se al maig es van fer al setembre. I enguany, també s’han retardat les primeres comunions a la segona quinzena de juny–principis de juliol. Però s’ha mantingut el nombre habitual de comunions, unes 90 per any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: