Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mesures de reobertura no satisfan la restauració i permeten anar funcionant als gimnasos

Cada setmana els sectors econòmics estant pendents de les mesures que anuncia el govern a instàncies del Procicat per lluitar contra la Covid-19. Una situació que provoca ansietat i incertesa.

Aquests dies, i després d’ampliar la mobilitat a tot el territori català, des del Govern de la Generalitat s’està plantejant aplicar noves mesures una podria ser la possibilitat de fer sopars, però també es podria allargar l’horari del toc de queda.

Poder fer sopars és una demanda de fa temps del sector de la restauració. La mesura però, només seria possible a les terrasses, un fet que des del sector no s’acaba d’entendre atès que als migdies els dinars es poden fer a l’interior dels establiments. Joan Carles Segura és el vicepresident del Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès.

També hi ha sobre la taula la possibilitat d’allargar el toc de queda nocturn fins a les 11, una hora més del que hi ha actualment. Segura lamenta però, que totes aquestes propostes, a modus de globus sonda, es llencen sense haver consensuat ni consultat amb el sector.

Des dels diferents gremis del territori tenen la sensació que tot plegat és un despropòsit, que obliga els restauradors ha estat pendents setmana a setmana dels canvis que es van proposant sovint sense temps gairebé de preveure res. Joan Carles Segura

Segura criticava aplicar les mesures en funció de les necessitats de la ciutat de Barcelona sense tenir present la diversitat de la resta del territori català.

Una mirada més positiva a les mesures aplicades recentment per el Procicat la tenen els gimnasos, que han anat recuperant poc a poc també la seva activitat i que amb la darrera modificació han vist com podien ampliar el seu aforament fins el 50%. Coincideixen, això sí, en el fet que els canvis sempre arriben amb poc marge de temps.

Al llarg d’aquest any han anat alternant activitats a l’exterior quan ha estat possible per donar més garanties i opcions als seus usuaris. Ara pateixen encara les limitacions horàries, ja que han de tancar a les 9, quan habitualment ho feien a les 10 de la nit. Esperen poder recuperar-ho en breu, si s’acaba allargant el toc de queda fins a les 11 de la nit.

Les mesures higièniques necessàries per l’ús dels diferents aparells, i l’obligatorietat de reservar espais o classes s’han anat consolidat i formarà ja part del dia a dia del gimnàs.

Les actuals mesures, en principi estarien en vigor fins el 2 de maig. Recordem que a el dia 9 de maig és el darrer de l’estat d’alarma declarat a tot l’estat.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: