Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Alt Penedès és la comarca barcelonina amb més superfície dedicada a l’agricultura ecològica

L’Alt Penedès és la comarca barcelonina amb més superfície dedicada a l’agricultura ecològica

D’acord amb aquestes dades, l’Alt Penedès supera amb escreix l’objectiu marcat per la Unió Europea en la producció ecològica.

Segons l’informe ‘L’agricultura es vesteix de verd. Una mirada a l’estat de la producció agroalimentària ecològica a la demarcació de Barcelona’, realitzat en el marc de l’estratègia BCN Smart Rural, el 12% en l’àmbit de les comarques barcelonines es dedica a conreus ecològics, mentre que el percentatge del total de Catalunya és del 7%.

Per contra, l’Alt Penedès és la comarca barcelonina amb més superfície dedicada a l’agricultura ecològica, amb 8.567 hectàrees, el que representa el 40% de la superfície total cultivada. Per municipis, Sant Sadurní d’Anoia encapçala el percentatge de terres ecològiques, amb el 69,47%, seguit de Gelida, amb el 64,25% o Subirats, amb el 54,53% de terres de conreu ecològic.

D’acord amb aquestes dades, l’Alt Penedès supera amb escreix l’objectiu marcat per la Unió Europea en la producció ecològica que, segons les seves estratègies Del camp a la taula i Biodiversitat 2030, vol aconseguir que el 25% de les terres agrícoles dels Estats membres es treballin de manera ecològica abans del 2030.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: