Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat tomba el segon projecte de parc eòlic a Pontons

El projecte del parc eòlic Pontons 2, que va presentar l’empresa Eòlica la Conca 3 SL, ha acabat desestimat per la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte afectava Pontons, a l’Alt Penedès, però també els municipis de Querol i Aiguamúrcia, que ja hi van mostrar el seu rebuig.

Al novembre del 2020, l’empresa va presentar a la Ponència Ambiental de Catalunya l’avantprojecte d’un primer parc eòlic, el Pontons I, i aquest va ser desestimat per la Generalitat al·legant que existien «elements determinants considerats insalvables per l’afectació a l’àliga cuabarrada».

Després de la desestimació del primer avantprojecte, l’empresa va presentar el segon, que constava de 4 aerogeneradors de fins a 200 metres d’alçada.

L’informe emès per la Ponència d’Energies Renovables recull els nombrosos ajuntaments i col·lectius que han presentat al·legacions contra el projecte. I destaca l’impacte sobre la fauna protegida o amenaçada, especialment sobre l’àliga cuabarrada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: