Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat una tercera proposta per desenvolupar el parc eòlic Ferreres a Pontons

Segons alerten els col·lectius ecologistes el parc posa en perill l’àliga cuabarrada i el paisatge del Penedès.

La Generalitat ha notificat a Bosc Verd l’avantprojecte d’un tercer parc eòlic a les muntanyes de Pontons i la construcció d’una línia elèctrica d’evacuació d’alta tensió pels municipis de Pontons, Torrelles, Sant Martí, els Monjos, Vilafranca i Olèrdola. L’Avantprojecte del parc eòlic l’ha tornat a presentar l’empresa Eòlica La Conca 3 SL. L’ajuntament de Pontons va respondre favorablement. El nou parc projecta la instal·lació de 8 aerogeneradors de 6,25 MW de potència i una alçada de 215 metres, incloses les aspes. La zona afectada pel parc engloba les zones de la Serra de Can Soler Roset, la Muntanya de Ferreres, el Collet de Ferreres, Les Planes de Ferreres, el Camp del Teodoro i el Camp de la Font, amb unes alçades de 680 i 815 metres. Aquest parc necessita la construcció o ampliació de 6,5 km de vials de 6 metres d’amplada. La línia elèctrica d’evacuació 22 km, entre la nova subestació de Pontons i la subestació de Moja, també traspassa una zona protegida i catalogada. Els col·lectius ecologistes denuncien que provocarà un fort impacte visual i paisatgístic, que es podrà veure des de tota la plana penedesenca. A l’estudi no es contempla quina afectació tindrà al pas migratori d’ocells i tampoc la nidificació de rapinyaires.
És la tercera vegada que es presenta un projecte a la mateixa zona i en aquesta ocasió els grups ecologistes assenyalen que les característiques són molt similars a la primera, que ja va ser rebutjada per la Generalitat.
Des del Grup de Defensa del Territori Pontons, Bosc Verd i SOS Penedès, estan en contra d’industrialitzar els boscos més verges i tranquils del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: