Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Ajuntament i Fundació Vila Casas porten ‘Profanadors de llum’ a la capella de Sant Joan

Ajuntament i Fundació Vila Casas porten ‘Profanadors de llum’ a la capella de Sant Joan

L’exposició s’ha fet coincidir amb l’inici del Vilapensa, que enguany se centra en el tema del mal, i permetrà a través d’un projecte multidisciplinar oferir visions sobre el dolor i la maldat.

Es tracta d’una proposta curatorial, a càrrec de Natàlia Chocarro, entorn de la maldat i les seves múltiples manifestacions. És una exposició col·lectiva d’autors i autores nacionals de reconeguda trajectòria artística, que troben en la imatge una possibilitat de redempció. Així, el treball entorn de la memòria històrica del tàndem Bleda & Rosa amb ‘Cavea (Serie ciudades) Saelices’ i la seqüència colpidora de Santos Montes ‘El paseo’ entren en diàleg amb les propostes aclaparadores de Xavier Ribas i la ‘Sèrie Flors’ o la ‘Sèrie Rota’ de Carmen Mariscal.

El dolor, la maldat, es vesteix amb diferents rostres i no sempre advertim la seva presència; en són una bona prova els retrats esfereïdors de Valentín Vallhonrat o la dansa continguda d’una dona empresonada d’Isabel Rocamora. L’hermetisme de la comesa de Sabela Eiriz, Anna Malagrida i Mar Arza –una exploració sobre l’ocultació– tanca el recorregut.

El Programa d’Arts Visuals del Servei de Cultura ha volgut fer coincidir aquest projecte expositiu amb el festival VilaPensa, que enguany porta per títol “El mal dels innocents”.

Aquest divendres 16 d’abril a les 6 de la tarda, tindrà lloc l’acte inaugural de ‘Profanadors de llum’. Hi seran presents Natàlia Chocarro, comissària a de l’exposició, Jordi Sàbat, director del Vilapensa i Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament.

L’exposició es podrà visitar fins el 16 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: