Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur ha crescut també el mes de febrer a l’Alt Penedès

S’ha situat la xifra en un 22% més que ara fa un any.

En concret les xifres d’aturats a l’Alt Penedès s’han situat a 28 de febrer en 6.846 persones, el que suposa un augment de 25 aturats respecte del mes anterior i una taxa d’atur registral del 12’1%. A Vilafranca hi ha 2.853 aturats, 21 més que al gener, a Sant Sadurní hi ha 608 aturats, els mateixos que al mes anterior, als Monjos son 527 les persones aturades, sis més que al gener i a Gelida l’increment és de dos aturats amb un total de 498 persones.
A Catalunya hi ha 512.290 desocupats, un 29,62 % més que fa un any, la xifra més alta des de gener del 2016.
Davant d’aquestes dades el secretari general de CCOO del Baix Llobregat – Alt Penedès – Anoia i Garraf Josep Maria Romero, mostra la seva preocupació per la gravetat de la situació.
L’increment d’atur es dona especialment en el sector serveis. I més en concret en àmbits com el comerç i la restauració.

Per afrontar el moment demanen ajuts directes a el sectors afectats i per tal de recuperar les xifres d’ocupació des de CCOO reclamen al govern polítiques d’inversió pública. Una recuperació que no creuen que es produeixi de forma immediata.

Tot i que les xifres d’aturats són negatives Josep Maria Romero recorda que encara hi ha molts milers de treballadors que es troben en ERTO i caldrà veure, un cop finalitzats els ERTO quants d’aquests treballadors podran conservar la seva feina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: