Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La població d’entre 60 i 65 anys s’incorpora a la vacunació massiva contra la Covid-19

La represa de la vacunació amb AstraZeneca ha permés ampliar l’espectre de població que pot rebre la vacuna contra la Covid-19.

Des d’aquest dimecres, les persones d’entre 60 i 65 anys estan sent avisades de la possibilitat de reservar cita per rebre la primera dosi.

Aquest dijous matí, poc abans de les deu, una llarga cua de persones esperava al voltant del local dels Falcons de Vilafranca, l’únic centre de vacunació massiva de la comarca. És el primer matí que hi ha vacunació. L’horari habitual és de tarda, de tres a set, però la idea és ampliar en la mesura que hi hagi dosis disponibles. En principi, es vacunarà totes les tardes de dilluns a divendres i els dijous també al matí de 9 a 13h. Eva Casan és l’adjunta a direcció de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès i està coordinant el centre de vacunació del local dels Falcons. Casan recorda que allà es vacuna el personal essencial dels 18 als 65 anys i, ara, també les persones d’entre 60 i 65 anys que han estat citades i que tenen reserva prèvia.

Al local dels Falcons només s’administra la vacuna d’Oxford. Sobre l’aturada de la vacunació amb AstraZeneca pels casos de trombosi, Casan afirma que no han detectat por per part de la població. Al contrari, la resposta ha estat massiva.

Aquest dijous se subministraran unes 610 vacunes durant tot el dia. Cada tarda se’n subministren unes 320. Casan explica que estan preparats per ampliar la vacunació a mesura que arribin més dosis i que la idea és, fins i tot, vacunar els caps de setmana.

El Lluís Pascual, veí de Font-rubí, ha rebut la primera dosi després que li arribés un missatge del Cat Salut al mòbil i reservés la seva cita. El Lluís havia anat preguntant al seu consultori i s’havia informat sobre la vacuna.

La Griselda Soler també ha rebut la primera dosi d’AstraZeneca. En el seu cas, ella i el seu marit vénen del Vendrell, perquè Vilafranca és el punt de vacunació que tenien més a la vora.

Paral·lelament continua l’administració de dosis de Pfizer als Centres d’Atenció Primària, les residències o a domicili. En aquest cas per a persones més grans de 80 anys, persones amb malalties cròniques o depenents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: