Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La caldera de biomassa de Sant Martí permetrà un estalvi anual econòmic de més de 22.000€

La caldera aporta aigua calenta i calefacció al pavelló poliesportiu, l’escola Jaume Balmes i l’escola bressol El Xic Martinenc i està previst que aviat subministri també l’institut Alt Foix.

El diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona Xesco Gomar ha visitat aquest dijous al migdia la instal·lació de producció energètica amb biomassa de Sant Martí Sarroca, que es va posar en marxa a finals de gener. La caldera aporta aigua calenta i calefacció al pavelló poliesportiu, l’escola Jaume Balmes i l’escola bressol El Xic Martinenc i està previst que aviat subministri també l’institut Alt Foix. La Diputació de Barcelona ha finançat el 50% de la instal·lació dins el seu programa d’accions per la transició energètica.

Aquesta instal·lació té un consum anual de 76 tones d’estella forestal i sarment de vinya de proximitat i està previst que generi un estalvi econòmic anual de més de 22.000 euros. També permetrà una reducció d’emissions de diòxid de carboni de més de 60 tones.

Tot aprofitant la proximitat amb els centres educatius, des de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca volen programar visites amb els infants i joves perquè puguin conèixer com funciona la caldera.

La substitució de combustibles fòssils per biomassa comporta una reducció molt important d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Però, a més a més, l’ús de sarment de vinya dona sortida a un residu agrícola, beneficia el sector vitivinícola i redueix de forma important els costos municipals. D’altra banda, l’ús d’estella forestal potencia la gestió forestal sostenible, disminueix el risc d’incendi i genera llocs de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: