Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana retirar el projecte del Quart Cinturó del pla territorial del Penedès

Esquerra Republicana de Catalunya reclama que el Pla Terrtitorial Parcial del Penedès retiri de la seva planificació la construcció del Quart Cinturó

Els republicans s’oposen frontalment a aquesta infraestructura viària perquè, segons ells, contribuiria a destruir el paisatge vitivinícola de la comarca i afectaria de forma molt greu el futur d’aquest sector econòmic.

La secretària general d’ERC a l’Alt Penedès, Rut Ribas, ha recordat que el seu partit treballa per valoritzar el sector vitivinícola i que projectes com el del Quart Cinturó són una amenaça pel futur de la comarca. Per això reclama la supressió del projecte.

Des d’Esquerra Republicana també es reclama que el pla territorial del Penedès aposti clarament per la potenciació i millora dels actuals polígons industrials de la comarca i no pas per la construcció de nous centres logístics que pels republicans no aportarien valor afegit al teixit econòmic. En aquest sentit, la diputada al Parlament i alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, ha fet referència al gran objectiu que es marca la formació republicana en aquest camp.

Els republicans assenyalen, igualment, que el futur de la comarca ha de passar també per la clara potenciació del sector vitivinícola com una eina d’enfortiment econòmic i de defensa del paisatge identificatiu de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: