Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els restaurants podran obrir ininterrompudament fins a les 5, però sense fer sopars encara

Obertura sense aturades fins a les 5 de la tarda en bars i restaurants, activitats de lleure ampliades als joves fins el batxillerat, tímid relaxament de mesures Covid durant els propers 7 dies.

Aquest migdia el Procicat ha anunciat les noves mesures que s’aplicaran en relació a la COVID en sectors que fins ara han estat força restringuits, com pot ser el de la restauració. Un dels canvis principals és l’eliminació de les franges horàries d’obertura, que eren recordem de 2/4 de 8 a 2/4 d’11 del matí per a esmorzars; i de 1 del migdia a 2/4 de 5 de la tarda per dinars.

La intenció ara seria que poguessin obrir sense interrupcions fins a les 5 de la tarda, el que representa un cert relaxament de les mesures restrictives que s’aplicaven fins ara. Una mesura però, que des del sector es continua considerant insuficient.

Iolanda Olmos, del restaurant 20A de Vilafranca comenta que ha estat un any molt complicat, i que ells van estar tancats els tres primers mesos de la pandèmia. A partir d’aquí han anat treballant, amb un esforç constant per reinventar-se i estant pendents cada setmana de les decisions que es prenen al Procicat. Olmos demana bàsicament que se’ls deixi treballar.

Tot i que des del Govern es planteja aquesta relaxació com a una mesura per donar aire a sectors que fins ara han estat més ofegats per les restriccions, en el cas de la restauració no permet encara obrir en horari de vespre per fer sopars.

En el cas del 20A ja no feien sopars des de finals de 2019, i ara sembla que poden recuperar tot el seu horari de manera ininterrompuda. Continuaran però pendents de l’aforament, que és del 30% i els limita molt.

El menjar per emportar ha estat una opció que ha ajudat a donar una mica de sortida als àpats; però en cap cas és una solució per un sector que porta un any sense poder treballar amb normalitat.

Hem parlat també amb el restaurant vilafranquí La Garnatxa de Ca l’Isidret. El seu propietari, Antoni Hugas, considera que ampliar els horaris és un pas endavant però lamenten que es mantingui la impossibilitat de fer sopars.

Fins ara han anat treballant i aprofitant la possibilitat del menjar per emportar, però reconeixen que en cap cas pot suplir el que representen els sopars. Les actuals restriccions afecten també negativament els treballadors, en horaris i sous.

Aquestes mesures s’han presentat aquest migdia, i seran operatives a partir del proper dilluns i durant una setmana. Els principals canvis acordats per el Procicat passen per aquesta ampliació de l’horari de bars i restaurants tot obrint de manera continuada des del matí fins a primera hora de la tarda. A banda per exemple també es preveu que les activitats extraescolars i de lleure s’amplien als joves fins el batxillerat; i que en les activitats esportives es puguin utilitzar els vestidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: