Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mural de la vinya i el vi de Pau Boada torna al Vinseum

Després de ser arrencat l’any 2018 de la paret de Cal Pa i Figues, el mural del 1962 ha tornat a l’edifici de nova planta del Vinseum per ocupar properament la seva ubicació definitiva.

L’any 2018, abans de l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues, el Vinseum va decidir conservar el mural ‘La vinya i el vi’ de Pau Boada. Va ser un procés de gran complexitat per les dimensions de l’obra, que fa 30 metres quadrats de superfície, però també pels materials, ja que va ser pintat sobre una capa de 5 centímetres de guix amb tremp d’ou gras aplicat directament sobre el mur enguixat; i comptava, a més, amb incisions que contornejaven la silueta del dibuix. Les conservadores i restauradores de l’empresa especialitzada Krom Restauració van treballar durant setmanes en l’arrencament i posterior embalatge d’aquesta obra i d’un altre mural més petit titulat ‘La sobretaula’.

Després d’un procés de restauració a Barcelona, el mural ‘La vinya i el vi’ ha tornat a les instal·lacions del Vinseum aquesta setmana. Concretament, ha arribat fragmentat en 18 plafons que ara es troben a la planta baixa de l’edifici nou del museu, molt a prop de la que serà la seva ubicació definitiva.

El director del Vinseum destaca que fins i tot s’han pogut conservar les incisions que donaven profunditat a les figures del mural.

Pel Vinseum és important que el mural, pintat l’any 1962, formi part de l’exposició definitiva del museu.

El procés de col·locació, previst pel gener, s’allargarà en principi durant 15 dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: