Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Síndic de Greuges ha alertat d’una “greu crisi de drets” eixamplada aquest 2020

A l’Alt Penedès, s’han produït un total de 278 actuacions, 126 queixes, cap actuació d’ofici i 152 consultes.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, acompanyat pels dos adjunts, Jaume Saura, i M. Jesús Larios, van lliurar aquest dimarts al president del Parlament, Roger Torrent, l’informe anual de la institució corresponent a l’any 2020, un any que s’ha vist influït per la pandèmia i l’afectació als drets de les persones, que han condicionat tant les dades de l’activitat de la institució com les qüestions de fons que es tracten en aquest informe.

De l’any de la COVID-19 el Síndic n’ha destacat l’accessibilitat a la salut, la desigualtat en l’educació, la vulnerabilitat de la gent gran en residències, la temeritat sobre la natura i el clima, l’emergència de l’habitatge com a element vital, l’empobriment del treball i l’emprenedoria, i l’erosió creixent de drets i llibertats.

El 2020 ha estat l’any en què s’han presentat més queixes de tota la història de la institució i, per primer cop, s’han superat les 11.000. A nivell de Catalunya, se n’han tramitat més de 17.000 i també s’han obert 303 actuacions d’ofici. A l’Alt Penedès, s’han produït un total de 278 actuacions, 126 queixes, cap actuació d’ofici i 152 consultes. A la comarca, les actuacions en polítiques socials han representat un 34,5% de les intervencions.

A Vilafranca s’han fet un total de 75 actuacions, que inclouen 27 queixes i 48 consultes. A Sant Sadurní 38 actuacions, amb 24 queixes i 14 consultes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: