Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Síndic de Greuges anuncia la seva voluntat de no repetir en el càrrec quan s’acabi el mandat

El primer punt de l’ordre del dia del Ple municipal celebrat aquest dimarts va ser la presentació de l’ Informe al Ple del Síndic de Greuges de Vilafranca corresponent a l’any 2021.

Jaume Rafecas expressava la satisfacció de poder tornar a fer-ho de forma presencial. També recordava que l’any passat va anunciar la seva possible dimissió si no milloraven les respostes a algunes de les seves peticions. Al setembre alguns dels casos que tenia encallats es va resoldre i reconeix que la resposta del govern ha millorat, però diu que no de la forma que voldria, per aquest motiu apuntava el desig de no renovar en el càrrec quan s’acabi el mandat l’any vinent.
Rafecas demanava que sigui quina sigui la composició del pròxim consistori, que aquest es cregui de debò a la Sindicatura. El 2021 es va recuperar l”activitat abans de la pandèmia. Un dels cavalls de batalla continua sent la gestió del padró, amb denegacions d’empadronament que Rafecas considera són fruit d’una lectura molt restrictiva de la llei. Un aspecte en el que ha copsat una certa rectificació.
Un altre dels problemes detectats continua sent el de l’habitatge. En aquest sentit apuntava una bona col·laboració dels serveis socials i el fet que l’Ajuntament hagi aprovat el Pla local de l’Habitatge. El síndic també alertava d’un altre problema social que s’acosta i és el que generarà l’encariment dels preus de l’energia i dels productes bàsics.
Tots els portaveus dels grups municipals van felicitar a Jaume Rafecas per la seva feina al capdavant de la sindicatura. Els grups de l’oposició van coincidir a reclamar un ple monogràfic pel debat de l’informe de la sindicatura i també van remarcar el problema de l’empadronament. Per cloure aquest punt l’alcalde va destacar la feina feta per el síndic, gràcies al qual s’han resolt casos complicats que no s’haurien pogut resoldre amb dret administratiu. Pere Regull va reconèixer el cansament que pot generar la tasca del síndic però li va demanar que repensi la seva postura de no repetir en el càrrec.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: