Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Síndic de Greuges de Vilafranca es mostra cansat i reclama més atenció al govern

En el transcurs del Ple ordinari del mes de juny, celebrat aquest dijous de forma telemàtica, Jaume Rafecas ha presentat davant el consistori de Vilafranca l’Informe de la sindicatura de 2020.

El Síndic de Greuges va iniciar la presentació amb un sentit record per la regidora Mònica Hill i també per Joan Sàbat i Guillem Noya. Desprès va iniciar l’explicació de l’informe, com ho havia fet l’any anterior, queixant-se de les dificultats que troba en alguns serveis municipals per poder resoldre els expedients. Va apuntar que està cansat i que li fa la sensació que el govern no s’acaba de creure la sindicatura.

Pere posar un exemple va parlar del casos que han quedat pendents de resoldre. El 2020 van ser 35, quan el 2019 havien estat 18 casos. També va recordar la seva lluita contra la denegació sistemàtica de l’empadronament. Va apuntar que el Síndic i el govern tenen una interpretació diferent de la Llei de l’Empadronament i que al seu parer l’Ajuntament hauria d’empadronar a tothom, sempre i quan no tingui casos de delinqüència o generi problemes de convivència. Des del cantó positiu va assenyalar el desbloqueig del departament de responsabilitat patrimonial i sobretot la bona gestió de l’àrea de serveis socials.

Jaume Rafecas també va destacar nombroses queixes que li van arribar l’any 2020 derivades d’altres serveis no municipals, com ara el SEPE o del Cat Salud, en època de pandèmia. Acabada l’exposició els diferents portaveus municipals van anar felicitant la feina duta a terme per part del Síndic. Eladio García de C’s va reclamar que des del govern es faciliti més el treball de la sindicatura. Ramon Arnabat de VeC va incidir en la reflexió que ha de gener al consistori l’anunci de cansament de Jaume Rafecas. Va apuntar de forma especial el tema de l’empadronament i va reclamar, una vegada més, que l’informe de la sindicatura es faci en un ple extraordinari. Per part de la CUP, Noel Viñas, també es va coincidir en la reclamació de l’empadronament i en la felicitació a la tasca del síndic. Felicitacions que també va apuntar el portaveu del grup Socialista, Francisco Romero, que va recordar que la de Vilafranca és una de les sindicatures més antigues de Catalunya. En nom d’ERC, Pere Sàbat, va mostrar la preocupació per les paraules de Jaume Rafecas sobre la sensació que té que el govern no es creu la sindicatura. Per part de Junts per Vilafranca, Aureli Ruiz, destacava la institució de la Sindicatura i la feina que fa, que permet una millora constant dels serveis municipals, tot i apuntar que el govern està convençut que compleix la legalitat en el tema de l’empadronament.

Finalment l’alcalde de Vilafranca va cloure el debat reiterant la felicitació per la feina fet al Síndic de Greuges. Va mostrar-se molt satisfet que en un any complicat com el 2020 es constati el bon funcionament dels serveis socials.

Regull va demanar a Jaume Rafecas que continuï treballant en la sindicatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: