Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Policia Local i treballadors municipals vetllaran per una correcta jornada electoral

La Policia Local ha de garantir la correcte obertura de les seus electorals i actuar davant de qualsevol incident relacionat amb la seguretat ciutadana, mentre que els funcionaris assessoren les meses

L’organització d’unes eleccions comporta una infraestructura i un desplegament humà important, i aquest 14F s’ha vist augmentat ja que hi ha més col·legis electorals i meses que en altres comicis. Entre els qui tenen una funció important relacionada amb les eleccions hi ha els cossos de seguretat, en el cas de Vilafranca la Policia Local, que coordinadament amb els Mossos d’Esquadra han de garantir la seguretat de la jornada. Aquest diumenge la Policia Local haurà de desplegar més efectius que en altres eleccions, per cobrir els 15 col·legis electorals que obriran a primera hora del matí i poder garantir que tot està en ordre per tal de poder-ne fer la constitució sense problemes. Una tasca que com explica l’inspector Albert Romero es feia fins ara amb patrulles itinerants que passaven per els diferents col·legis electorals. Aquest diumenge la voluntat és que hi hagi un parell d’agent de manera fixe en cada seu electoral per ajudar a vetllar que es compleixin amb totes les mesures de seguretat i higiene relacionades amb la Covid.

Els Mossos cobriran 7 de les seues electorals a Vilafranca, i la Policia Local les 8 restants. Romero explica que la tasca dels agents no finalitza fins que el president de cada mesa ha portat els resultats al jutjat. Enguany no se’ls acompanyarà amb el vehicle, per qüestions d’higiene.

El fet d’aquest augment de col·legis electorals i meses ha comportat també que diumenge hi hagi d’haver més personal de l’administració local que fa tasques de suport i assessorament durant la jornada electoral. Així, Argemí Curto que és el responsable de processos electorals de l’Ajuntament explica que a primera bàsicament es dona suport a la constitució de les meses, i després es va fent el seguiment de la jornada electoral.

A més, recordem que enguany la cita electoral es fa en un context sanitari marcat per la situació de la pandèmia. En aquest sentit, la Generalitat ha redactat un protocol que obliga que hi hagi un responsable sanitari en cada col·legi electoral i personal per fer el control de les cues i els circuits d’entrada i sortida dels locals.

Recordem que aquest diumenge hi haurà 15 col·legis electorals, 3 més dels habituals, i 6 meses electorals més que en les darreres eleccions, tot plegat amb la voluntat d’evitar aglomeracions i cues en els espais de votació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: