Dilluns, 3 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

28.688 vilafranquines i vilafranquins estan cridats a les urnes per les eleccions al Parlament

Els treballadors de la Unitat de Serveis iniciaven aquest divendres el muntatge dels col·legis electorals, que han de tenir-ho tot a punt per a la constitució de les meses el diumenge al matí.

A Vilafranca, un total de 28.688 persones estan cridades a les urnes aquest 12 de maig per escollir els representants de la circumscripció de Barcelona al Parlament de Catalunya. Els electors podran exercir el seu vot en les 44 meses repartides entre els 14 col·legis electorals que hi haurà a Vilafranca. És el mateix esquema que als darrers comicis, les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del passat 23 de juliol.

Argemí Curto és el cap de Secretaria de l’Ajuntament de Vilafranca i responsable dels procediments electorals.

Curto explica que els locals han de complir la condició indispensable de ser accessibles a tothom.

Una cinquantena de treballadors municipals vetllaran pel bon desenvolupament del dispositiu de la jornada. Entre aquests hi haurà 21 representants de l’Administració que ajudaran a constituir les meses. Seran a més qui s’encarregui d’enviar a la Subdelegació del Govern les dades de participació a les 13 i a les 18h, així com l’escrutini final de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hi haurà un equip de guàrdia de la Unitat de Serveis i agents de la Policia Local, que faran tasques de vigilància als col·legis electorals.

Els col·legis electorals obriran a les 9 de matí i tancaran a les 8 del vespre. Un total de 132 persones formaran part de les meses electorals, a les quals se’ls hi haurà de sumar els apoderats i interventors dels diferents partits polítics.

La cap del Servei de Manteniment de la Via Pública de l’Ajuntament de Vilafranca, Rosa Cabestany, explica com s’organitza la Unitat de Serveis pel muntatge del dispositiu electoral.

Pel que fa al material que es necessita en una jornada com la d’aquest diumenge, la majoria està emmagatzemat a la seu de la Unitat de Serveis.

Aquest divendres quedaran enllestits la majoria de col·legis i dissabte quedarà muntar-ne dos i una sala de l’Enològica, que és el local que acull més meses, 10 en total.

Els 14 col·legis electorals són: la Biblioteca Torras i Bages, l’Ajuntament, l’Escorxador, les associacions de veïns i veïnes de l’Espirall, la Barceloneta-Sant Magí, Sant Julià, Poble Nou i Molí d’en Rovira, l’Espai Jove La Nau, la Sala d’exposicions dels Trinitaris, el Claustre de Sant Francesc, l’Enològica, l’Arxiu i l’escola Dolors Piera.

Diumenge viurem jornada electoral i l’endemà mateix es farà el sorteig per escollir els membres de les meses per a les eleccions europees del 9 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: