Divendres, 3 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Grups ecologistes demanen als partits la derogació del Decret d’Energies Renovables

Grups ecologistes demanen als partits la derogació del Decret d’Energies Renovables

L’objectiu d’aquestes organitzacions és posar l’accent en la importància de «fer una transició energètica basada en un model democràtic participatiu.

Una trentena de grups i entitats catalanes han consensuat una proposta per instar els partits a incloure en el seu programa polític, dins l’actual context electoral, la «defensa d’una transició energètica al servei de la ciutadania, ben planificada i democràtica». El Grup de Defensa de Territori de Pontons, la Federació – Ecologistes de Catalunya EdC, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya, IPCENA i una trentena d’entitats catalanes han demanat als partits polítics que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya que incloguin la derogació del Decret llei 16/2019, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls de les energies renovables.

L’objectiu d’aquestes organitzacions és posar l’accent en la importància de «fer una transició energètica basada en un model democràtic participatiu, distribuït pel territori, de proximitat als llocs de consum i que incorpori els valors de protecció ambiental i de les persones impulsats per la Unió Europea».

Denuncien que arran del Decret llei 16/2019, des del gener de 2020 es presenten i tramiten un allau d’avantprojectes de grans centrals industrials eòliques i fotovoltaiques, promogudes per empreses relacionades amb els grans oligopolis de les energies fòssils i fons d’inversió internacionals, que provoquen la destrucció de milers d’hectàrees de conreu i l’alteració d’extenses àrees rurals.

Les entitats demanen una nova regulació que inclogui i detalli els criteris de protecció ambiental, integració paisatgística, distribució territorial, planificació urbanística, governança i consens amb els Ajuntaments així com la protecció dels drets bàsics de tots els afectats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: