Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Correus denuncien que estan desbordats per les eleccions del 14F

Des del sindicat UGT denuncien el que qualifiquen com una “improvisació total” per part del president de Correus.

El vot per correu ha estat catalogat com un dels aliats de la participació segura en les eleccions catalanes del 14 de febrer. El termini per sol·licitar-lo, tant de manera telemàtica com de forma presencial a les oficines de Correus, ha acabat aquest divendres 5 de febrer a les dues del migida.

Es tracta de l’única alternativa per poder votar si no es pot fer de forma presencial i l’han sol·licitat més de 270.000 catalans. Això ha suposat una càrrega addicional pels treballadors i treballadores de Correus, tal com exposa Roque Borràs, delegat del comitè d’empresa per part de la federació de serveis públics de l’UGT a les comarques penedesenques.

Des del sindicat denuncien el que qualifiquen com una ‘improvització total’ per part del president de Correus. Critiquen que els 1.500 nous contractes que va anunciar són de menys de 15 dies, a temps parcial i que les condicions són precàries. També denuncien que des del mes de març els obligaven a repartir sense mascaretes, ni guants ni gel, motiu pel qual afirmen que són el segon col·lectiu amb més infeccions després dels sanitaris. Per aquest motiu, des de l’UGT demanen més mesures organitzatives i de salut pels seus treballadors. També alerten que no recolliran cap sobre que hagi estat enganxat amb saliva.
Celebren que gràcies a la pressió sindical, el mateix dia de les eleccions els proporcionaran tratges i pantalles facials.

El servei de Correus agruparà tots els vots, tant els recollits pels funcionaris als domicilis com els que s’han dut a les oficines, i els lliurarà a les meses electorals que pertoqui el dia de les eleccions, entre les 9.00 i les 20.00. Els vots que arribin més tard de les 20.00 s’enviaran a les juntes electorals de zona perquè s’afegeixin al recompte definitiu de l’escrutini general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: