Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis de l’Alt Penedès coordinats per el Consell Comarcal volen impulsar l’economia

El projecte amb la participació dels 27 municipis i coordinat per el Consell Comarcal, invertirà els 400.000€ de la Diputació per incentivar l’activitat de les empreses agroalimentàries.

La sala de plens de l’ens comarcal ha acollit la presentació del projecte ‘Tecnologia i millora del talent en la cadena de valor alimentari a l’Alt Penedès’ que s’inclou dins del programa treball, talent i tecnologia de la Diputació de Barcelona que vol ajudar a incentivar l’economia de la comarca.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, remarcava la importància d’haver pogut mancomunar un projecte d’aquestes característiques que centrat en quatre eixos s’ha de desenvolupar en els propers dos anys. El projecte pretén fer una diagnosi i anàlisi de l’actiu tecnològic a la comarca, establir aliances estratègiques público-privades, treballar per reduir la bretxa digital dels treballadors i finalment acompanyar les empreses en la transició digital. Un projecte que lidera el Consell Comarcal i que implica tota la cadena de valor alimentari a la comarca.

Per la seva banda el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, destacava el fet que els 27 ajuntaments han estat capaços de posar-se d’acord per treballar en un projecte que ha de ser important per el territori.

La industria alimentària del Penedès representa el 25% del PIB comarcal i un 16% del de Catalunya, amb un important pes pel que fa a les exportacions.

Aquest projecte destinarà els 400.000€ que aporta la Diputació a desenvolupar els seus quatre eixos de treball de manera global per els 27 municipis de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: