Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca renova un any més la certificació Biosphere de destinació turística sostenible

Des de l’Ajuntament de Vilafranca veuen la renovació de la certificació Biosphere com la consolidació d’un compromís clar de la vila amb la sostenibilitat.

Les destinacions Biosphere es comprometen a garantir la millora contínua per equilibrar adequadament els àmbits de lluita contra el canvi climàtic, medi ambient, cultural, social i econòmic, a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

En el cas de Vilafranca, la certificació es va obtenir l’any 2017 i el pla d’acció s’ha anat ampliant any rere any. Enguany, per renovar-la, han estat importants les accions relacionades amb la millora de la salut de la ciutadania, la lluita per la igualtat i el treball digne, el manteniment de les tradicions i el foment del producte de proximitat. El servei de Turisme és l’encarregat de coordinar totes aquestes actuacions i presentar resultats.

La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, explica que és un projecte completament transversal que s’ha integrat a la manera de fer de tots els serveis de l’ajuntament.

La regidora explica que el projecte adopta enguany una nova dimensió amb la incorporació del treball amb les empreses, que també poden obtenir la certificació.

Un altre dels reptes és donar a conèixer el que implica Biosphere a tota la ciutadania.

La certificació Biosphere l’atorga l’Instituto de Turismo Responsable, el primer organisme internacional de turisme sostenible. Sitges, Barcelona, Xixón o Vitoria – Gasteiz són algunes de les destinacions que compten actualment amb aquesta certificació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: