Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es presenta la Ruta Urbana del Vi de Vilafranca

Es presenta la Ruta Urbana del Vi de Vilafranca

La presentació del nou projecte tenia lloc al Vinseum a càrrec de la regidora de Turisme, Dolors Rius, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

S’ha presentat a Vilafranca la nova Ruta Urbana del Vi, un projecte que té com a objectiu donar a conèixer el caràcter vitivinícola de la ciutat «de manera singular, atractiva i innovadora». La Ruta Urbana del Vi seguirà l’estela del Camí del Vi, que, des de fa uns anys, posa en relació la Vilafranca urbana amb el seu entorn agrícola.

Amb la nova ruta urbana, els visitants podran recórrer el centre històric i l’eixample vilafranquí a través de nou estacions on es podran observar elements d’interès relacionats amb la cultura i l’economia del vi.

Les estacions estaran ubicades, segons el projecte inicial, a l’Oficina de Turisme, al Vinseum, a la plaça Penedès, a la rambla Nostra Senyora amb el passatge Alcover, al carrer del Casal, a Amàlia Soler davant de l’antiga estació enològica, al carrer del Comerç, també a la intersecció d’aquesta via amb l’avinguda de Barcelona i, finalment, a la plaça de la Creu de Santa Digna, on hi haurà una instal·lació d’uns 50 metres de llarg d’una maqueta simplificada a escala de les façanes del carrer del Comerç i les paraules ‘Vilafranca del Penedès’, fetes amb pedra sorrenca.

El recorregut uneix dues de les actuacions urbanes més importants dels darrers anys a Vilafranca: la reurbanització del carrer del Comerç i la remodelació i ampliació del Vinseum.

La ruta permetrà descobrir de forma «didàctica, amena i lúdica» aspectes desconeguts de la història vitivinícola de Vilafranca, amb textos inèdits i supervisats per historiadors, geògrafs i altres experts. A cada estació es podrà accedir a un codi QR per obtenir la traducció en anglès, francès i castellà. També es tindrà en compte l’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional.

Més informació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: