Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC denuncia l’Ajuntament per no facilitar dades sobre les ajudes a l’escolarització

Vilafranca en Comú ha denunciat l’Ajuntament davant la comissió de garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat per reclamar dades del passat curs escolar

Segons la formació morada, la regidoria d’Ensenyament no els hi ha facilitat la informació que reclamen des de fa mesos sobre les dades d’ajuts a l’escolarització del curs 2019/2020.

El regidor de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, ha explicat que el seu grup municipal reclama aquesta informació des de fa mig any i en tot aquest període de temps no han rebut resposta a la seva demanda. Per VeC és important conèixer aquestes dades per certificar o no possibles casos de segregació escolar al municipi. També volen saber com ha afectat la reducció dels ajuts que es va aprovar el curs passat

Es la segona vegada que el partit morat denuncia l’Ajuntament davant d’aquest organisme públic de la Generalitat pel mateix motiu. La primera vegada va ser el curs 2017/2018. El regidor Ramon Arnabat s’ha mostrat dolgut pel fet d’haver hagut de presentar una denúncia formal per obtenir una informació que és de caràcter públic.

Vilafranca en Comú ha anunciat igualment que en el decurs de les properes setmanes presentará un estudi que recull l’evolució de la distribució dels ajuts a l’escolarització dels darrers sis cursos. Aquest estudi demostraria, segons la formació, que hi ha hagut un augment de la segregació escolar al municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: