Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Controls de mobilitat contra la Covid fins el 17 de gener en diferents punts de Vilafranca

Els controls es faran de manera aleatòria en els accessos d’entrada a Vilafranca per garantir les restriccions de mobilitat a nivell municipal en vigor fins el proper 17 de gener.

Aquesta imatge que s’ha vist aquest matí a la rotonda d’entrada a Vilafranca a la confluència de la Ronda de Mar i la carretera de Vilanova s’anirà repetint fins el 17 de gener en diferents punts, per tal de controlar el compliment del confinament municipal que ha entrat en vigor aquesta matinada durant 10 dies.

A les 11 del matí s’ha instal·lat aquest control que ha anat aturant la gran majoria de vehicles que entraven a Vilafranca ja fos venint per la carretera de Vilanova o sortint de la N-340 en direcció al barri de la Girada. Com explicava el sotsinspector Joan Vich, es feia control en els vehicles particulars per tal de comprovar que la mobilitat que feien els ciutadans era totalment justificada tenint presents les actuals restriccions.

En la majoria de casos d’aquest primer dia les persones duien el certificat d’autoresponsabilitat que ha facilitat la Generalitat, i podien justificar també amb alguna documentació concreta el seu desplaçament. El sots inspector remarca que la mesura no vol evitar la mobilitat, sinó restringir-la i que sigui únicament la imprescindible.

Aquesta acció pretén ser dissuasiva davant de desplaçaments no necessaris en aquests propers 10 dies en que estarà en vigor el confinament municipal, que se suma al que ja existia en horari nocturn i els caps de setmana.

Des de la Policia Local expliquen que des del mes de març de 2020 han realitzat 2756 serveis relacionats amb la Covid. Han fet 117 controls de mobilitat, ja sigui municipal, o nocturna, i 248 accions de control en espais públics com ara places per evitar reunions o festes. El sotsinspector Vich comenta que des del 25 d’octubre han posat 408 denúncies per incomplir el confinament, i que des del 10 de juny han interposat 819 denúncies per no dur la mascareta.

En relació als establiments, bars i restaurants principalment, s’han fet 246 inspeccions, de les quals només 37 han acabat amb sancions. Una xifra que representa el 15% de les inspeccions dutes a terme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: