Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca interposa 100 denúncies a la campanya sobre l’ús correcte de VMP

A partir de gener de 2024, tots els VMP que es comercialitzin hauran de disposar de certificat d’ús. Els vehicles adquirits abans d’aquesta data tindran fins al 2027 per regularitzar-se.

Aquest dilluns el regidor de Seguretat i Convivència de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, acompanyat del nou cap de la Policia Local, Joan Vich, ha fet balanç de la campanya intensiva que s’ha fet a la vila sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal.

La campanya, adreçada a joves de 12 a 16 anys i a persones usuàries de bicicletes i patinets, es va iniciar amb una fase informativa i educativa, per continuar amb la fase sancionadora que durant dues setmanes ha cursat un total de 95 denúncies.

Zaballa ha remarcat que el principal objectiu és millorar la convivència d’aquest tipus de vehicles amb els vianants.

Les infraccions majoritàries han estat per circular per voreres i zones de vianants, circular amb més d’una persona al vehicle, conduir amb auriculars i conductes de conducció negligent. Entre les persones denunciades, 2 menors són menors 16 anys, i s’han retirat un total d’onze vehicles. La quantia de les sancions, entre els 200 i els 1.000€, respon a la gravetat de la infracció, inclosa en l’ordenança municipal de circulació. Les 95 sancions interposades suposen un total de més de 18.000€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: