Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aposta per mantenir els actes possibles i la il·lusió de les festes nadalenques

Els actes nadalencs s’iniciaran aquest divendres amb l’encesa dels llums de Nadal als carrers, que ha assumit enguany l’Ajuntament, i mantenint actes com la Fira de Santa Llúcia

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest dimarts al migdia el programa d’activitats de Nadal previstes des d’aquest divendres 4 de desembre, en què es posarà en marxa la il·luminació nadalenca, fins al 5 de gener, en què es produirà l’arribada dels Reis d’Orient.

L’alcalde, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, i el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, han presentat el programa amb el lema ‘És Nadal!’, en què es recullen totes les activitats i accions que s’estan impulsant des de l’Ajuntament i també hi són presents les que organitzen les entitats de la ciutat. L’alcalde ha remarcat que, malgrat la situació econòmica complicada i les incerteses i inquietuds s’ha de mantenir la il·lusió de les festes nadalenques.

Regull ha garantit que els Reis vindran, encara que no es pot concretar com ho faran. En aquests moments s’està treballant en diferents alternatives pendents de la normativa que ha de treure el govern de l’Estat, i de l’adaptació que en pugui fer el PROCICAT a nivell de Catalunya.

Per la seva banda, Joan Manel Montfort ha expressat la voluntat del govern municipal de fer tot allò que es pugui fer en el context de restriccions que s’està vivint per la pandèmia de la COVID-19. Enguany s’ha optat per donar continuïtat al que ja es feia i proposar novetats potents.

Montfort ha explicat que enguany l’Ajuntament ha assumit la gestió de la il·luminació nadalenca al centre, i que això representa un salt qualitatiu important perquè es renova tota la il·luminació, serà més uniforme i homogènia, amb més carrers i elements il·luminats.

Finalment Montfort també ha detallat activitats que tindran continuïtat com la Fira de Santa Llúcia, la Fira del Gall adaptada a Mercat de Gastronomia de proximitat, ambdues a les places de Jaume I i de Santa Maria; l’exposició de pessebres a la capella dels Dolors; el tió solidari de la Girada; la campanya comercial de l’associació Centre Vila; o l’activitat per fer participar els infants de cicle inicial de primària en confecció d’un arbre de Nadal de ceràmica de 4 metres d’alçada de tangram, que s’impulsa des del servei d’Educació junt amb les escoles de la Vila.

Al seu torn, el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, apuntava la continuïtat per 3r any consecutiu de la Fàbrica de Joguines del Patge Raimon en una nau del carrer del Comerç, per a la qual cal adquirir entrada per Internet, i la introducció de novetats com l’espai expositiu anomenat Insòmnia, al local de Cal Monsarro a la plaça Constitució, 4.

També s’ha incorporat enguany el personatge del Gemínid, un particular estel fugaç itinerant que recorrerà el Centre. Aquestes activitats tindran lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: