Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UGT creu que la pandèmia ha accelerat el procés de remodelació del sector de l’automoció

El 2020 ha estat molt complicat a nivell laboral arreu, però a la comarca de l’Alt Penedès ha tingut una incidència negativa molt important sobretot en empreses relacionades amb el món de l’automoció.

El secretari general de la UGT a l’Anoia, Alt Penedès i Garraf, Francesc Rica, considera en aquest sentit que a la comarca s’ha precipitat un procés de transformació de les empreses de l’automoció que hauria d’haver durant uns anys, i que s’ha concentrat en uns pocs mesos a causa de la pandèmia.

Rica explica que encara no es disposen de les dades definitives pel que fa a l’afectació de l’atur aquest 2020, però que les percepcions apunten que s’enlairarà fins el 17 o 18% al llarg del primer trimestres de 2021. Des del sindicat remarquen que encara hi ha molts treballadors a la comarca afectats per ERTO’s, i que fins que no es tanquin no es tindrien les dades definitives.

Com a sindicat, UGT considera que una de les qüestions en que hauran de continuar treballant el 2021 és fent pressió davant de les administracions a tots els nivells per reclamar per exemple les inversions que pertoquen a la comarca. En aquest sentit a l’espera dels diners que puguin arribar d’Europa i dels propis pressupostos de l’Estat. Francesc Rica

Rica insisteix en que cal que es facin polítiques reals adreçades a donar solucions als problemes del dia a dia de la ciutadania en uns moments complicats per a molta gent que veu amb incertesa com pot evolucionar la seva situació econòmica i laboral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: